Nieuws

Facebook test 'vind-ik-niet-leuk' in Messenger

6 maart 2017 11:31

Facebook test extra emoji-reacties in zijn chat-app, waaronder voor het eerst een duimpje omlaag.

Facebook is begonnen met een kleinschalige test om emoji-reacties aan Facebook Messenger toe te voegen. Daarmee is het mogelijk om een emoji aan een specifiek bericht in een chatgesprek te hangen. Dat lijkt op het toevoegen van stickers in iMessage, maar nog meer op de emoji-reacties in chatdienst Slack.

De test is op dit moment alleen nog beschikbaar op de webversie van Facebook Messenger. Naast een bericht komt de optie om een emoji toe te voegen, die vervolgens als reactie onder het bericht komt te staan. Een nummertje geeft daarbij aan hoeveel mensen met dezelfde emoji hebben gereageerd. Zo kunnen mensen reageren in drukke chats of peilen hoe een groep over een stelling denkt.

'Dislike' nog alleen in Messenger

Dat kan bijvoorbeeld met een hartjesgezicht of een lachende smiley, maar ook met een duimpje omhoog én een duimpje omlaag. Deze 'dislike' is niet op de algemene Facebook te vinden, omdat het bedrijf niet te veel negativiteit op zijn platform wil toevoegen. Het duimpje omlaag in Messenger wordt dan ook meer als een 'Nee'-antwoord gezien door Facebook. Voorlopig gaat het om een kleinschalige tests, maar als het aanslaat, komen de reacties mogelijk voor andere platformen en meer mensen beschikbaar.