Motorola wil van merknaam Lenovo af

Motorola wil van merknaam Lenovo af

03-03-2017 12:34 Laatste update: 26-04-2018 22:51

Motorola-telefoons dragen sinds de overname door Lenovo de merknaam van dat bedrijf. Maar Motorola’s gaan weer Motorola heten.

Nadat Motorola in 2014 door Lenovo werd overgenomen van Google, veranderde het bedrijf zijn naam vorig jaar in ’Moto by Lenovo’. Nu Motorola een nieuw management heeft, komt het bedrijf daar op terug, zegt Motorla-president Aymar de Lencquesaing in gesprek met CNET. Zowel de merknaam ‘Motorola’ als het bekende ‘batwing’-logo keren weer terug.

Daarmee wil Motorola teruggrijpen op zijn bekende merk, dat in 1984 als allereerste een mobiele GSM-telefoon op de markt bracht. “Motorola is een iconisch merk dat kwaliteit en innovatie symboliseert”, zegt marktanalist Maribel Lopez van Lopez Research. "Het was een slecht idee om van de naam af te stappen.”

Motorola is sterk in Brazilië

Uiteindelijk gaat Motorola zijn eigen merknaam weer wereldwijd gebruiken. De timing hangt volgens De Lencquesaing af van de populariteit in bepaalde markten. Zo is Motorola in Brazilië al een sterk merk, maar is Lenovo in Rusland populairder. Ook in grote markt en Lenovo-thuisland China gaat de naam Motorola ingevoerd worden. Lenovo verkoopt daar nu telefoons onder de naam Zuk. Dat merk is niet meer heel succesvol, en is voorbijgestreefd door onder meer Huawei en Oppo.