Uber-ceo door het stof na ruzie met klagende Uber-chauffeur

Uber-ceo door het stof na ruzie met klagende Uber-chauffeur

01-03-2017 07:58 Laatste update: 26-04-2018 23:22

In een video is te zien hoe fel ceo Travis Kalanick reageert als de Uber-chauffeur klaagt over zijn verminderde inkomen.

Uber-topman Travis Kalanick is te zien in een filmpje waarin hij ruzie maakt na een ritje met één van zijn chauffeurs. De video werd gepubliceerd door Bloomberg. We zien dat de chauffeur klaagt dat hij inkomen misloopt, omdat de Uber-tarieven zijn verlaagd. Daardoor zou hij in financiële problemen zijn geraakt. Kalanick reageert daar fel op door te zeggen dat 'sommige mensen geen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen zooi' en 'dat ze de schuld van alles wat fout gaat in hun leven op anderen schuiven'. Daarna stapt de ceo uit.

Excuses

Kalanick is inmiddels op de website van Uber door het stof gegaan in een statement. "Je hebt de video waarschijnlijk wel gezien waarin ik een Uber-chauffeur respectloos behandel", schrijft hij. "Om te zeggen dat ik mij schaam, is een understatement. Mijn taak als leider is leiden en dat begint met mezelf op een manier gedragen die ons allemaal trots maakt. Dat heb ik niet gedaan."

De ceo biedt zijn excuses aan en ziet in dat hij moet veranderen en groeien als leider van het bedrijf. "Dit is de eerste keer dat ik toegeef hulp nodig te hebben in leiderschap en ik ben van plan dat te zoeken."

Uber in opspraak

Uber-chauffeurs klagen vaker dat snijden in tarieven het werk vrijwel onmogelijk maakt. Recent kwam Uber meerdere keren in opspraak. Zo werd het bedrijf aangeklaagd door Googles moederbedrijf Alphabet, omdat het plannen van Googles zelfrijdende auto zou hebben gestolen om er zelf mee aan de slag te gaan. Ook kwam Uber pas nog in opspraak over seksuele intimidatie binnen het bedrijf, nadat een ex-medewerker daarover schreef. Kalanick stelde toen een spoedonderzoek in.