Nieuws

DJ Hardwell omarmt eSports en streamt op Twitch

28 februari 2017 19:01

Nederlander DJ Hardwell wil samen met eSports-organisatie eMense dance-muziek en gaming dichter bij elkaar brengen.

Dance-producer Hardwell, tweemaal tot nummer 1 dj ter wereld uitgeroepen, lanceert hij op 5 maart, tijdens de finales van het game-toernooi Intel Extreme Masters in het Poolse Katowice zijn eigen kanaal op de streamingvideodienst Twitch. Hardwell: "Als groot game-fanaat ben ik erg blij om Katowice te bezoeken. En ik kan natuurlijk niet wachten om live te gaan met mijn eigen Twitch-kanaal om het allemaal met mijn fans te delen." Twitch is vooral bekend vanwege gamers die er livestreamen hoe ze spelen. Populaire Twitch-gebruikers verdienen daar goed geld mee, vooral dankzij donaties van kijkers.

Ook eMense is in zijn nopjes: "We zien dat gaming en EDM hand in hand gaan, en zijn blij dat wij deze synergie kunnen bevorderen met Hardwell. Zijn optreden op het Intel Extreme Masters World Championship in Katowice zal het begin zijn van een vruchtbare samenwerking," denkt Jaap Visser, managing director van de eMense Group.

Een van de grootste game-kampioenschappen

Het Intel Extreme Masters World Championship in Katowice is één van de grootste eSports-toernooien ter wereld, waar professionele gamers het in een stadion tegen elkaar opnemen in populaire games als League of Legends en Counter Strike. Fans komen van overal ter wereld naar Polen om de wedstrijden te aanschouwen: vorig jaar trok het evenement 113.000 bezoekers en liep het aantal gelijktijdige kijkers op tot 2 miljoen. De professionele gamers spelen in totaal om 650.000 dollar aan prijzengeld.

Lees ook: Nederland stort zich op eSports: het grote geld gloort?

Miniatuurvoorbeeld

Miniatuurvoorbeeld