Nieuws

Nieuwe Ricoh-camera streamt live in 360 graden

28 februari 2017 08:40

Ricoh toont een nieuwe camera die 24 uur lang in 360 graden kan livestreamen.

Het Japanse bedrijf Ricoh maakt al jaren 360-graden-camera’s, die steeds iets beter worden. Nu heeft Ricoh een Ricoh R Developerkit aangekondigd die helemaal rondom kan filmen én livestreamen. Dat doet de camera in 2K-resolutie met 30 beelden per seconde.

De verschillende beelden die de camera live streamt, worden in realtime aan elkaar geplakt om een volledig 360-graden-beeld te vormen. De camera kan tot 24 uur lang blijven werken en de opnames kunnen opgenomen worden op een microSD-kaartje. Overigens moet de camera wel constant aan een stroombron zijn aangesloten om zo lang streamen vol te houden.

Ook via Hololens

Ricoh brengt de camera in het voorjaar uit, maar hij is nu vast te pre-orderen. Daarvoor betaal je 499 dollar. Het lijkt nog niet echt een geschikt apparaat voor consumenten te zijn. Voor hen volgt mogelijk later een verbeterde versie. Opvallend is overigens dat de livestreams ook via een Hololens te bekijken zullen zijn.

Een medewerker van Ricoh liep urenlang rond op telecombeurs MWC met zijn Ricoh R Developmentkit om te laten zien hoe zo’n video eruit ziet op YouTube.