Nieuws

‘iPhone 8 krijgt gezichtsherkenning met ‘revolutionaire’ 3D-scanner’

21 februari 2017 14:14

De iPhone 8 zou een 3D-scanner naast de selfiecamera krijgen om via iris-scan het gezicht van de gebruiker te herkennen.

Dankzij de combinatie van een iris-scanner en 3D-camera zou de iPhone 8 diepte kunnen zien, meldt de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo, rapporteert 9to5Mac. De 3D-camera zou ook gebruikt kunnen worden voor 3D-selfies en in games, door bijvoorbeeld het hoofd van de gebruiker op personages in een game te plaatsen.

De algoritmes die gebruikt worden zouden ontwikkeld zijn door het bedrijf PrimeSense, dat in 2013 door Apple is overgenomen. De iPhone 7 Plus met dubbele camera gebruikt al een rudimentaire dieptevisie, waardoor foto’s het scherpte-diepte-uiterlijk van foto’s van een professionele camera kunnen krijgen.

Vingerafdrukscanner

De 3D-scanner en infrarood-hardware in de iPhone 8 zou ontwikkeld zijn door het bedrijf Lumentum, terwijl de selfiecamera door Sony gemaakt zou worden. Het is niet duidelijk of de 3D-camera de TouchID-vingerafdrukscanner vervangt in de iPhone 8. Volgens geruchten zou Apple de nieuwe 5,8 inch iPhone voorzien van een virtuele thuisknop. Hoewel het bedrijf patenten heeft op een vingerafdrukscanner in het scherm, is niet duidelijk of die technologie dit najaar al gereed is.

De iPhone 7 gebruikt al geen fysieke thuisknop meer, maar een drukgevoelige vingerafdrukscanner die met een speciale trilmotor een fysieke knop simuleert. Volgens geruchten zou Apple dit najaar de iPhone 7 en 7 Plus met interne upgrades vernieuwen naar S-modellen, terwijl de iPhone 8 het topmodel wordt met onder meer een oled-scherm met zeer dunne schermranden en de mogelijkheid om draadloos op te laden.