Nieuws

Zo leveren drones medicijnen in de Amazone

20 februari 2017 12:31

Medicijnen, tegengif en andere producten zijn niet gemakkelijk af te leveren in het regenwoud. Deze drone biedt een uitkomst.

Het Amerikaanse bedrijf WeRobotics test het leveren van medicatie met drones in de Amazone. Het gaat hier vooral om snelheidswinst. Een drone kan in een halfuur op plekken komen waar je met de boot zes uur over doet. En dat is in sommige gevallen gewoonweg te lang. In de Contamana-regio in Peru vinden gemiddeld 45 slangenbeten per maand plaats, terwijl er geen snelle toegang tot tegengif is.

WeRobotics vloog tijdens een test met een drone tegengif in 35 minuten naar het afgelegen dorp Pampa Hermosa, 40 kilometer verderop. Het bedrijf wil voor de drones gebruikmaken van betaalbare technologie, die door de lokale bevolking gemakkelijk te repareren moet zijn. Het bedrijf is door het Peruaanse ministerie van Volksgezondheid uitgenodigd om meer tests uit te voeren met drone-bezorging van medicijnen. Het moet ook mogelijk worden om afstanden van 100 km af te leggen met betaalbare drones.

Bekijk hieronder de video over het project. Er is ook een behind the scenes-video .

Kijk hier meer Video's van de dag