Nieuws

80 nieuwe Pokémon verschenen, servers overbelast

17 februari 2017 09:48

De Pokémon Go-hype is allang voorbij, maar de grote update van de game zorgde vandaag toch voor een grote downloaddrukte.

Met de update zijn 80 extra Pokémon beschikbaar gekomen. Dit zijn Pokémon die oorspronkelijk werden ontdekt in de regio Johto in de games Pokémon Gold en Pokémon Silver. De update zorgde afgelopen nacht enkele uren voor overbelaste downloadservers bij de game-ontwikkelaar Niantic.

Behalve de nieuwe zakmonsters worden in de update nieuwe spelmechanismen geïntroduceerd, zoals nieuwe confrontatie-functies, nieuwe evolutie-items, twee nieuwe Berries en meer kleding en accessoires voor Trainer-avatars.

Niantic zou het ook mogelijk willen maken om Pokémon onderling te ruilen. De ceo van het bedrijf zei vorig jaar ook dat spelers in de toekomst met hun Pokémon tegen elkaar kunnen gaan vechten. Wanneer die nieuwe functies zijn te verwachten, is nog niet bekend. Pokémon Go was een grote hit in de zomer van 2016 en is wereldwijd meer dan 500 miljoen keer gedownload. Er is nog altijd een grote groep fanatieke spelers.