Nieuws

'iPhone 8 krijgt draadloos opladen'

19 januari 2017 17:20

Er zijn nieuwe aanwijzingen dat de volgende iPhone draadloos op te laden zal zijn.

Het Taiwanese bedrijf Lite-On Semiconductor zou de helft van de bestellingen van de benodigde onderdelen voor de draadloze oplader voor de nieuwe iPhone van Apple hebben gekregen. Dat meldt de Taiwanese krant Commercial Times. De oplader zou op iets langere afstand werken dan de huidige technologie waarbij de telefoon op een inductieplaat moet liggen. 

Lite-On Semiconductor maakt allerlei onderdelen rond de stroomvoorziening van gadgets. Het bedrijf geeft geen commentaar op de berichtgeving. Ook de bekende Apple-leverancier Foxconn zou onderdelen voor de draadloze oplader gaan leveren. Verder hintte het bedrijf Energous, dat ook technologie voor draadloos opladen ontwikkelt, eerder op een mogelijke deal met Apple.

Glazen behuizing

Volgens geruchten zou de 'iPhone 8' een glazen behuizing krijgen, wat gunstig is voor draadloos opladen. Apple zou een chassis van staal willen gebruiken in de volgende iPhone, waardoor het mogelijk is om voldoende stevigheid te bieden als beide kanten van de telefoon van glas worden. Nu is de achterkant van de iPhone nog van metaal. 

10 jaar iPhone

Terugblik op 10 jaar iPhone

Quiz: test je iPhone-kennis

Deze twee Nederlanders speelden een grote rol bij de eerste iPhone