Nieuws

Eredivisie start officiële FIFA 17 eSports-competitie

18 januari 2017 16:20

De E-Divisie is als de Eredivisie, maar dan worden de duels gespeeld in de game FIFA 17.

In de E-Divisie wordt de Nederlandse voetbalcompetitie gespeeld, maar dan in FIFA 17. Er wordt een heel nieuwe competitie opgezet waarin eSporters van18 Eredivisieclubs virtueel tegen elkaar spelen om het kampioenschap in FIFA 17 Ultimate Team. Vanaf 6 februari kunnen mensen via Twitch, YouTube en Fox Sports meekijken met de wedstrijden.

De E-divisie is een initiatief van Eredivisie en wordt in samenwerking met alle 18 Eredivisieclubs, Endemol en EA Sports in het leven geroepen. "We zien de E-Divisie als uitbreiding op het bestaande voetbalaanbod", zegt Alex Tielbeke, directeur van Eredivisie CV. "Hierbij kunnen we ons nog meer toeleggen op jongeren. Voor clubs is het een mooi platform om betrokkenheid van fans te vergroten."

Kampioen mag naar het EK

De E-divisie bestaat  uit 17 speelrondes, daarna wordt bekend welke club en gamer zich de eerste landskampioen van de E-Divisie mag noemen. Die kampioen krijgt een schaal en mag naar het EK van FIFA 17 Ultimate Team.

Ajax heeft in elk geval een afdeling die zich helemaal op FIFA 17 richt, schreef RTL Z gisteren. YouTuber Koen Weijland werd vorig jaar september aangetrokken om met Ajax te spelen. Online kiest hij alleen maar met Ajax en hetzelfde geldt voor FIFA-toernooien op locatie, daarnaast maakt hij promotie voor de club.