Nieuws

ID Buzz-concept is een autonoom Volkswagenbusje

9 januari 2017 15:09

Dit concept van een nieuwe Volkswagen-minibus toont de zelfrijdende update van zijn eerste Transporter.

Volkswagen heeft weer een nieuwe evolutie van zijn klassieke T1-busje uit de doeken gedaan. Het concept van de ID Buzz is de opvolger van conceptbus BUDD-e, die Volkswagen vorig jaar presenteerde. Die versie reed elektrisch, dit nieuwe concept doet dat ook én rijdt autonoom.

De ID Buzz werd afgelopen weekend door Volkswagen getoond op een autobeurs in Detroit. De bus haalt volgens de fabrikant een afstand van zo’n 435 kilometer op één lading dankzij twee motoren. Van binnen is er ruimte voor maximaal acht personen, de zitting kan naar wens worden aangepast worden. Daarnaast zijn er twee compartimenten voor bagage.

Stoelen omdraaien

Voor chauffeurs is er een touchgevoelig stuur, een augmentedreality HUD (head-up display) en een ID Box-console. Dat is het controlepaneel voor de bestuurder, maar is los te halen om buiten de auto als Bluetooth-speaker te gebruiken. Als de zelfrijdmodus wordt ingeschakeld, schuift het stuur naar binnen en kunnen de stoelen omgedraaid worden om met de mensen achterin te kletsen.

Volkswagen heeft zelf een video van de ID Buzz gedeeld: