Nieuws

Nvidia en Audi willen in 2020 zelfrijdende auto uitbrengen

5 januari 2017 12:07

Nvidia gaat samenwerken met Audi om in 2020 een auto op de markt te brengen die gebruikmaakt van AI.

Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt op de CES-beurs. De samenwerking tussen Nvidia en Audi bij de productie van een zelfrijdende auto is geen complete verrassing. De twee bedrijven werken al tien jaar op andere gebieden samen. Nvidia claimt dat zijn kunstmatige intelligentie (AI) dankzij deep learning veel sneller progressie kan boeken dan andere systemen die worden gebruikt voor zelfrijdende auto's.

Co-Pilot

Nvidia presenteerde op de CES ook zijn Co-Pilot: een hulpje dat chauffeurs adviseert tijdens het rijden. Dankzij sensors binnen en buiten de auto vormt de Co-Pilot zich een beeld van wat er in en om de auto gebeurt. Op basis van die informatie kan het systeem bestuurders waarschuwen als ze ergens op moeten reageren.

Volgens Nvidia kan het systeem onder meer van pas komen in situaties waar AI nu nog tekort schiet om de auto compleet autonoom te laten rijden, bijvoorbeeld omdat er te veel voetgangers zijn of omdat er wegwerkzaamheden zijn. "We geloven dat kunstmatige intelligentie je ofwel moet rondrijden of voor je moet uitkijken", aldus Nvidia-CEO Jen-Hsun Huang. "Als de AI je niet rijdt, functioneert het systeem nog steeds volledig."

Nvidia publiceerde ook een nieuwe video waarin een prototype van een zelfrijdende auto met zijn technologie is te zien.

Lees ook:

De zelfrijdende auto is ook zelfdenkend (Bright Ideas, oktober 2016)

Bright op de CES:

Bright is deze week aanwezig bij de grote techbeurs CES in Las Vegas. Volg alle updates via Facebook en YouTube.