Nieuws

GearEye: al je waardevolle spullen getrackt

23 december 2016 15:13

Wie elke dag alleen zijn laptop en opschrijfboekje mee hoeft te nemen, kan ophouden met lezen. Voor de rest: GearEye is een betaalbaar systeem om al je spullen in de gaten te houden.

Wie regelmatig een tas vol moet gooien met belangrijke spullen kent de frustratie: heb ik alles? Om er regelmatig achter te komen dat je iets essentieels vergeten bent. GearEye is een Kickstarter-project dat al je spulletjes in de gaten kan houden. Niet met dure bluetoothlabels, maar met RFID en een bijbehorende scanner. Met name fotografen en filmmakers wordt GearEye aangeraden, omdat ze vaak veel verschillende dure apparaten bij zich hebben. Maar ook een klusjesman zou veel profijt van het systeem kunnen hebben. 

GearEye bestaat uit een draagbare RFID-lezer en stickers voor op al je apparaten. Er zijn grotere en kleinere stickers en speciale versies voor op een metalen ondergrond. In de app kun je verschillende sets aanmaken: alles voor een vergadering, alles voor het repareren van een w.c., alles voor een televisie-interview. In de sets voeg je alle apparaten toe die je gebruikt en vervolgens kun je met een druk op de knop zien of je alles hebt ingepakt wat je nodig hebt. 

De instapset kost $129 en bevat al 20 stickers. Levering is op z'n vroegst in juli volgend jaar, het streefbedrag van 60.000 dollar is al binnen, met daarbovenop nog eens bijna 400.000 dollar.