AirPods zijn nu eindelijk te koop

AirPods zijn nu eindelijk te koop

13-12-2016 14:57 Laatste update: 27-04-2018 00:55

Apple is met ruim anderhalve maand vertraging gestart met de verkoop van zijn draadloze oordoppen AirPods.

De draadloze Bluetooth-oordopjes zijn te bestellen in Apples webwinkel. De AirPods worden vanaf 20 december geleverd, meldt de Apple-site donderdagmiddag. Die levertijd wordt een uur na de verkoopstart nog steeds beloofd in Nederland, terwijl in het buitenland de levertijd oploopt tot in 2017.

De AirPods werden in september aangekondigd tijdens de presentatie van de iPhone 7 en zouden eind oktober op de markt komen, maar de release werd meermaals uitgesteld. De vertraging zou volgens geruchten te maken hebben gehad met problemen met het synchroon laten lopen van het geluid naar beide oortjes. De AirPods kosten 179 euro en liggen vanaf volgende week ook in de fysieke Apple Stores. Apple-ceo Tim Cook had onlangs al aangegeven dat de oordoppen binnen enkele weken verkrijgbaar zouden zijn.  

Onze video-review

De aankondiging van de AirPods zorgde in september voor een hoop hilariteit op internet en leidde tot allerlei opmerkelijke creaties. Veel mensen zijn bang dat de dure oordopjes makkelijk uit hun oren vallen, maar dat valt volgens Bright-hoofdredacteur Erwin van der Zande erg mee. Hij heeft de AirPods sinds september in bezit en vertelde onlangs over zijn ervaringen in onderstaande video.

Intussen heeft Apple de release van zijn draadloze BeatsX-oordopjes uitgesteld tot februari, vijf maanden nadat het bedrijf ze heeft aangekondigd. De BeatsX-oordoppen kosten 149,95 dollar.

Eerder:

Top 5 draadloze oordoppen