Nieuws

Apple CarPlay zit nu in 200 modellen auto’s

9 december 2016 14:04

CarPlay, het autosysteem dat samenwerkt met iOS, is nu ingebouwd in tweehonderd modellen auto’s van tal van fabrikanten.

Apple introduceerde CarPlay in maart 2014 als systeem waarmee iOS-gebruikers functies en apps van hun iPhone via de boordcomputer van hun auto kunnen bedienen. Inmiddels is CarPlay beschikbaar in tweehonderd modellen van autofabrikanten als Audi, Honda, Opel Mitsubishi en Volkswagen. Op de volledige lijst, die werd ontdekt door 9to5Mac, staan ook enkele automerken die in Europa geen zaken doen, zoals GMC en Lincoln.

De lijst met ondersteunde modellen komt op tweehonderd door de toevoeging van vijftig nieuwe automodellen, waarvan sommige in 2017 op de markt komen. Het is niet duidelijk hoe de beschikbaarheid van CarPlay zich verhoudt tot Google’s Android Auto. Dat vergelijkbare systeem voor Android was begin oktober nog beschikbaar op veertig modellen. Beide systemen zijn ook beschikbaar op in-car-systemen die in bestaande auto’s te bouwen zijn.

Hoewel er al langer geruchten zijn dat Apple aan een eigen auto zou werken, zou het bedrijf die ambitie hebben bijgesteld tot het maken van software voor auto’s. Eerder deze maand bleek dat Apple de Amerikaanse overheid om toestemming heeft gevraagd om die techniek te testen.