Nieuws

Geurvrije fietskleren gemaakt van koffie

10 december 2016 18:11

De OORR-fietskleding gemaakt van koffiebonen beschermt je tegen stank en afkoeling.

Wie op zondagmorgen een koffietje wil drinken bij een willekeurige tent in het buitengebied ziet het aan de vele geparkeerde racefietsen; koffie en wielrennen zijn een match. OORR-fietskleding gemaakt van koffie lijkt een schot in de roos.

OORR (out of the rat race) maakt technical apparel voor op de fiets. Er zijn fietsshirtjes, fietsbroekjes maar ook tank tops en gewone shirts die gemaakt zijn met koffie. Die koffie in het textiel beschermt je tegen de zon, zweet en afkoeling. 

Koffie is niet de enige slimmigheid die is afgekeken uit de natuur. De huid van een kikker scheidt in een vieze omgeving peptides af die de bacteriën uitschakelen. De gebruikte frogskin-nanotechnologie bootst dat proces na, zodat de fietser niet naar zweet gaat ruiken ondanks dat hij zweet uitstoot. 

Tegelijkertijd was je je handen schoon qua milieubelasting. Deze koffiekleren zijn Bluesign gecertificeerd voor 30 tot 76 procent gemaakt uit gerecycled plastic. Best belangrijk als je weet dat de mode-industrie de op een na grootste vervuiler op aarde is. Op Kickstarter koop je met korting