Nieuws

Luisteren: vijf Nederlandse dj's remixen game Dishonored 2

11 november 2016 17:58

De soundtrack van de stealth-action game Dishonored 2 is geremixed door Digital Punk, BLOQSHOT, Jordy Dazz, Vato Gonzalez en Zany.

De game Dishonored 2 is vandaag verschenen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Voor de lancering hebben vijf Nederlandse dj's een eigen EDM-interpretatie van de epische klanken van de game gemaakt. Zo geeft Digital Punk (Rene de Bruijn) met zijn raw hardstyle track een rauwe interpretatie van het universum van de game Dishonored 2. "Ik ben opgegroeid met twee dingen. Gamen en muziek. Toen ik gevraagd werd om een remix te maken van de Dishonored 2 kon ik niet gelukkiger zijn. Ik ben supertrots op het eindresultaat."

DJ Zany (Raoul van Grinsven) maakt een energiek freestyle-nummer van de track Darkness. "Deze campagne combineert de twee zaken die ik het leukst vind, muziek maken en gamen." Vato Gonzalez (Björn Franken) geeft Dishonored 2 - Main Theme zijn kenmerkende 'dirty house'-stempel. "Het enige wat meer bevredigend is dan een nietsvermoedende NPC in een Wall of Light gooien, is het remixen van de Dishonored 2-muziek en mijn publiek tegen een muur van geluid smijten." Trap-producer BLOQSHOT (Arjan Terpstra) geeft een eigen draai aan de klassieke score van de game. "Als fulltime nerd houd ik van zowel de game als van de soundtrack. Het is een grote kans en uitdaging om verschillende stijlen en genres samen te brengen."

Jordy Dazz tenslotte is geen onbekende in de huidige dance-scene. Ook hij werd benaderd om een remix te maken in zijn eigen stijl. Hij bewerkte het meeslepende Dishonored 2-thema in een progressive versie van het origineel. “Als groot fan van games en de bijbehorende muziek is het fantastisch om samen te werken met Bethesda om iets creatiefs neer te zetten met deze beide elementen”. De vijf remixes zijn hieronder te beluisteren.

Hieronder nog de trailer van de game: