Nieuws

Eerste smartphone die 'diepte ziet' verschijnt volgende week

28 oktober 2016 12:21

Lenovo brengt de eerste telefoon met speciale Google-technologie voor augmented reality en 3D-scannen op 1 november op de markt.

Lenovo meldt dat zijn Phab2 Pro-smartphone op 1 november te koop is in de VS. Dit is de eerste telefoon die dankzij de Google Tango-technologie 'diepte zien'. Dankzij sensoren en camera's weet het toestel precies waar het zich in de ruimte bevindt. Dat biedt allerlei mogelijkheden voor augmented reality, waarbij je op het scherm beelden in de ruimte ziet. De Phab2 Pro scant ook continu de omgeving in 3D, waardoor je voorwerpen kunt inscannen of afstanden kunt meten.

De Phab2 Pro werd in juni aangekondigd en zou eerst in september verschijnen, maar de introductie werd uitgesteld. De Amerikaanse prijs is 499 dollar. Over de Europese introductie en prijs is nog niets bekend. Het toestel heeft een 6,4 inch 2K-scherm, een 16 megapixel camera en een vingerafdrukscanner. 

Volgens Lenovo wordt de Google Tango-technologie in het dagelijks gebruik uiteindelijk net zo normaal als nu bijvoorbeeld GPS-navigatie is. Met Tango is een kamer in kaart te brengen, waarna je virtuele meubels kunt proberen. Ook is het met de Phab2 Pro mogelijk om de exacte afmetingen van bijvoorbeeld tafels en muren te meten, door op punten op het camerabeeld te klikken. Of om games te spelen die zich in de eigen kamer lijken af te spelen. Er zijn nog maar enkele tientallen apps die Google Tango gebruiken.

Bright TV-presentator Merijn kreeg onlangs van Google een demonstratie van de Tango-technologie:

Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal