Nieuws

Red Dead Redemption 2 aangekondigd: najaar 2017

18 oktober 2016 16:48

De langverwachte wildwest-game Red Dead Redemption 2 is aangekondigd voor PS4 en Xbox One. Maar over een pc-versie is nog niks bekend.

De geruchten rond een vervolg op Red Dead Redemption gingen al jaren rond. Volgens sommigen had Sony's persconferentie op de E3-gamebeurs afgelopen juni er zelfs mee moeten eindigen, als ultieme uitsmijter. Door een schietincident zou de game last minute uit het schema gehaald zijn. Nu is er duidelijkheid: Red Dead Redemption 2 verschijnt in het najaar van 2017 voor PlayStation 4 en Xbox One. Een pc-versie schittert nog door afwezigheid, waardoor de pc-achterban direct moord en brand schreeuwt op internet.

De makers van Grand Theft Auto V en Red Dead Redemption willen met Red Dead Redemption 2 het verhaal van het leven in Amerika’s onverbiddelijke Wilde Westen vertellen. De enorme en sfeervolle open wereld van de game biedt tevens een gloednieuwe multiplayer-ervaring, aldus gamestudio Rockstar.

"Met Red Dead Redemption 2, zijn we als team hard aan het werk om onze visie voor interactieve entertainment nog verder te ontwikkelen in een levensechte wereld", vertelt Sam Houser, oprichter van Rockstar Games. "We hopen met al onze ervaring tot nu toe de spelers een epische ervaring te bieden." Donderdag verschijnt de eerste trailer op de site van Rockstar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees game-reviews in de rubriek Game van de Week