Nieuws

Paint-update voor Windows 10 wil 3D-tekenen makkelijk maken

10 oktober 2016 09:44

Microsofts tekenprogramma Paint is eigenlijk al jaren hetzelfde, maar daar komt verandering in met een omvangrijke update.

Het bijna prehistorische Windows-programma Paint wordt klaargestoomd voor de toekomst. Twitteraar WalkingCat heeft presentatievideo's gevonden waarin nieuwe functies van Paint worden uitgelegd. Aan de interface van de vernieuwde teken-app te zien, komt de update uit voor Windows 10.

In verschillende filmpjes worden functies van de update uitgelegd. Eén daarvan is de mogelijkheid om 3D-objecten te maken. Volgens Microsoft zou het enorm gemakkelijk worden om tekeningen in drie dimensies te maken met speciale gereedschappen in Paint. In een video op Twitter bekijk je hoe dat in zijn werk gaat. Je kunt niet alleen 3D-objecten maken, maar er daarna ook in 3D op tekenen. Ook is het mogelijk om kunstwerken te gebruiken die anderen online hebben gedeeld.

In mei waren er al geruchten dat Paint vernieuwd zou worden. Mogelijk presenteert Microsoft de update tijdens een speciaal evenement in New York dat op 26 oktober gepland staat. Tijdens die bijeenkomst wordt een nieuw Surface-apparaat verwacht, mogelijk een all-in-one computer. Met het vernieuwde Paint zou Microsoft de touchmogelijkheden met een stylus kunnen demonstreren.