Uberklanten sneller opgehaald dankzij slimme ophaalpunten

Uberklanten sneller opgehaald dankzij slimme ophaalpunten

05-10-2016 08:05 Laatste update: 27-04-2018 02:59

Een Uberklant snel ophalen kan in het eenrichtingsverkeer van Londen erg lastig zijn. Slimme ophaalpunten moeten dat proces nu gaan versnellen.

In grote steden zoals Parijs, Londen en LA, kunnen Uberklanten de ritkosten delen via UberPool. Onderweg naar de bestemming haalt de Uberchaffeur andere klanten op. Maar in het drukke eenrichtingsverkeer van de binnenstad van Londen moet de chauffeur voor wat een korte rit moet zijn soms een flinke omweg maken om passagiers op te halen. Uber biedt nu via UberPool de mogelijkheid om de pickuptijd een stuk te verkorten via smart pickup points. Dat betekent wel dat de klant een stukje moet lopen. 

Een klant die tussen 6 en 9 in de ochtend om een UberPool-ritje vraagt krijgt een specifiek ophaalpunt voorgeschoteld. Dat ophaalpunt is dusdanig berekend dat de lopende klant en de rijdende Uber-auto nagenoeg op hetzelfde moment op het afhaalpunt arriveren. Voor klanten betekent het dat ze sneller opgehaald worden en eenmaal in de auto zal de klant ook minder lang onderweg zijn om andere klanten met een omweg op te halen. 

Dit betekent ook minder belasting op het milieu. Uber zegt dat er in Londen 2 miljoen UberPool ritjes geweest zijn die zo'n 2 miljoen kilometer bespaard hebben door het delen van de ritten. De slimme ophaalpunten moeten daar nog meer kilometers van afsnoepen.