Nieuws

Nederlanders moeten wachten op nieuwe Google-producten

5 oktober 2016 10:00

Google kondigde gisteravond vijf nieuwe producten aan, maar je kunt er maar één binnenkort in Nederland kopen.

1. Google Pixel-smartphones

De nieuwe Pixel en Pixel XL-smartphones zijn voorlopig nog niet in Nederland te koop. In onder meer het Verenigd Koninkrijk en Duitsland is de pre-order wel gestart. Daar worden de eerste Pixel-toestellen vanaf 13 oktober geleverd. Het goedkoopste model kost in Duitsland 759 euro. 

2. Google Home

De slimme speaker Google Home, die antwoord kan geven op al je vragen en muziek voor je kan afspelen, is voorlopig alleen in de VS verkrijgbaar, waar hij 129 dollar kost.

3. VR-bril Daydream View

VR-bril Daydream View, waarvan nog niet bekend is met welke andere smartphones dan de Google Pixel-toestellen hij gaat werken, kost 79 dollar. Wanneer Nederland aan de beurt is, is nog niet bekend.

4. Google Wifi

Googles ​kleine ronde wifi-routers moeten ervoor zorgen dat je makkelijk overal in huis goed wifi-bereik hebt. Ze kosten kost 129 dollar per stuk of 299 dollar voor drie stuks, maar zijn pas vanaf december leverbaar in de eerste landen. De vraag is wederom wanneer ze in ons land verkrijgbaar zijn.

5. Chromecast Ultra

De uitzondering is de Chromecast Ultra, waarmee je 4K-video's naar je tv kunt streamen, inclusief ondersteuning voor HDR-video. De Chromecast Ultra kost 79 euro en is in Nederland vanaf 8 november te koop.

Miniatuurvoorbeeld