Nieuws

'Zakelijke versie van Facebook komt binnen enkele weken'

28 september 2016 09:10

Aan Facebook at Work wordt al een paar jaar gewerkt, binnenkort moet de dienst eindelijk verschijnen.

Facebook moet communicatie op de werkvloer gaan versimpelen. Met deze variant van het sociale netwerk kunnen werknemers elkaars profielen bekijken en met elkaar chatten via tekst, video en spraak. De opzet van de dienst lijkt op die van de reguliere Facebook, zo is er een nieuwsfeed waar collega's updates kunnen plaatsen en is het mogelijk om events aan te maken. Er is zelfs de mogelijkheid om Live Video's te delen.

Over een paar weken verschijnt Facebook at Work, zo schrijven The Information en TechCrunch. De zakelijke variant moet flink wat extra geld gaan opleveren voor Facebook. Bedrijven die van de At Work-dienst gebruik willen maken, betalen elke maand een bedrag per medewerker. Wat die kosten precies zullen zijn, is nog onbekend. Hiermee hanteert Facebook een soortgelijk verdienmodel als Slack en Yammer, die ook communicatiemogelijkheden voor teams bieden.

Eerder meldde Facebook al dat de dienst 'veilig, vertrouwelijk en volledig gescheiden van persoonlijke Facebookprofielen' zal zijn. "De informatie die door medewerkers wordt gedeeld is alleen beschikbaar voor mensen binnen het bedrijf."