Nieuws

Je kunt bieden op de badjas en coltrui van Steve Jobs

2 september 2016 18:30

Fans van Steve Jobs kunnen kleding en andere bezittingen van de wijlen Apple-oprichter kopen op een internetveiling.

Online veilinghuis Julien’s Live biedt allerlei kledingstukken en andere voorwerpen die in de jaren 80 van Steve Jobs waren ter veiling aan. Blikvanger is de leren jas die de Apple-oprichter droeg toen hij in 1983 zijn middelvinger opstak naar het IBM-logo voor een inmiddels beroemde foto. De jas moet tussen 8 en 12 duizend dollar opleveren. Er is momenteel vierduizend dollar geboden. Bieden kan nog drie weken. 

Ook te koop zijn onder meer Jobs' overhemden van Versace, een Seiko-horloge, een badjas en een coltrui met het NeXT-logo. NeXT was het bedrijf waar Jobs ging werken nadat hij bij Apple was ontslagen. Een soortgelijke coltrui leverde in februari van dit jaar nog 7500 dollar op. De voorwerpen zijn afkomstig van de huisbewaarder van de woning waar Steve Jobs in de jaren 80 woonde.

Drie originele visitekaartjes van Steve Jobs uit de jaren 80 leverden vorig jaar bij een internetveiling voor een goed doel ruim 10.000 dollar op. Bij een veiling werd vorige week een bijzondere Apple-1-computer uit 1976 verkocht voor 815.000 dollar.

Miniatuurvoorbeeld