Facebook laat gebruikers zelf Safety Check activeren

Facebook laat gebruikers zelf Safety Check activeren

30-08-2016 16:53 Laatste update: 27-04-2018 03:30

Facebook gaat gebruikers binnenkort de mogelijkheid geven zelf de Security Check uit te voeren die nu bij rampen al automatisch af gaat.

De Security Check is een functie waarbij Facebook-gebruikers in rampgebieden automatisch een controle krijgen met de vraag of ze veilig zijn. Facebook zette de functie de afgelopen tijd vaak in, bijvoorbeeld na de aanslagen in Parijs en Brussel en vorige week nog na de aardbeving in Italië. Vrienden en familie krijgen automatisch bericht dat iemand in orde is wanneer diegene de check bevestigt.

Tot nu toe kon die check enkel door Facebook zelf worden uitgevoerd. Binnenkort wordt het voor alle gebruikers mogelijk om hun vrienden en familie in één keer via Facebook in te lichten, zei Facebook-CEO Mark Zuckerberg tijdens een persconferentie in Rome, meldt Venturebeat.

Facebook zegt dat het zelf niet altijd even goed kan inschatten hoe groot een ramp is, en of een Safety Check nodig is. Mensen ter plaatse kunnen dat beter beoordelen, en daarom werkt Facebook aan een manier waarop gebruikers de controle zelf kunnen aanzetten. Het is nog niet duidelijk hoe dat precies gaat werken, en wanneer een situatie om een Security Check vraagt. Volgens Facebook heeft de Safety Check in 2016 tot nu toe 1 miljard mensen bereikt.