Nieuws

Samsung-koelkast met groot scherm krijgt Europese versie

29 augustus 2016 17:19

De koelkast heeft drie camera’s aan de binnenkant, zodat eigenaren altijd kunnen zien wat ze in huis hebben.

De Samsung Family Hub heeft zijn weg naar de Europese markt gevonden. Het is een koelkast met twee deuren en onderin een vriezer. Koelkast en vriezer worden afzonderlijk van elkaar gekoeld en houden temperatuur en vochtigheid volgens Samsung zelf 'optimaal voor eten'.

Er zijn drie camera’s die elke keer als de koelkast sluit foto’s maken, die gebruikers op hun smartphone kunnen bekijken. Als je bij de supermarkt staat en je weet niet of je nog kaas hebt, dan check je dat gewoon even met de app. Ook kunnen gebruikers houdbaarheidsdata invoeren, waarna de koelkast de dagen aftelt. Dat valt ook te checken op het touchscreen van de koelkast, die een afmeting heeft van 21,5 inch.

Via het scherm kunnen volgens Samsung ook boodschappen besteld worden, al is het nog de vraag of dat in Nederland werkt. Het scherm kan verder tv-beelden uitzenden en muziek afspelen. Zo mis je niets van de voetbalwedstrijd als je even een biertje wilt pakken. Omdat de Family Hub ingezet ook kan worden voor communicatie en entertainment moet de koelkast en daarmee de keuken een belangrijke plek voor het gezin innemen. Onbekend is nog of de koelkast ook in Nederland op de markt komt en voor welke prijs.