Nederlandse startup biedt slim deurslot aan op Kickstarter

Nederlandse startup biedt slim deurslot aan op Kickstarter

22-08-2016 15:07 Laatste update: 27-04-2018 04:01

De Smart Cylinder Lock kan traditionele Nederlandse sloten vervangen en is zonder sleutel te openen.

Interessant aan dit slot van de Nederlandse startup Bold Locks is voornamelijk de beveiliging. De makers zeggen een unieke constructie te hebben bedacht die onder meer zorgt dat het slot niet snel breekt en dat hij zelfs een boormachine tegenhoudt. De Smart Cylinder Lock heeft geen fysieke sleutel nodig: dat is je smartphone. Je kunt er ook een remote bij nemen die als sleutel fungeert.

De Smart Cylinder Lock is net zo gemakkelijk te installeren als elk ander cilinderslot. Om hem te openen, hoef je de telefoon of remote niet uit je broekzak te halen. Als je in de buurt komt, herkent het slot de sleutel en kun je hem opendraaien. Verlaat je het huis, dan sluit hij als je ver genoeg bent. De makers zeggen dat het slot zowel fysiek als digitaal onbreekbaar is.

Tot 100 mensen een sleutel

Het slot maakt geen gebruik van een motortje (dus die kan niet stuk). Als je een exemplaar koopt, kies je er een knop bij, waarmee je het slot zelf open draait. Maar alleen als hij je smartphone of remote detecteert. De batterij gaat drie jaar mee en als hij leeg gaat, krijgt de toegewezen beheerder daar melding van. De eigenaar kan mensen aanwijzen die toegang krijgen. Dat kunnen er maximaal honderd zijn.

Vergeet je je telefoon, dan is het altijd mogelijk om iemand anders met toegang te vragen om de deur te openen. Of je moet een remote als backup nemen en die niet vergeten. Verlies je een remote, dan kan de administrator hem blokkeren. Het slot is via Kickstarter te koop. Early birds betalen 129 euro voor een slot zonder remote. Wil je die erbij, dan kost het 149 euro. De levering wordt geschat op maart 2017. Maar de makers moeten wel eerst hun doel van 120 duizend euro op Kickstarter halen.