Beeld © Getty
Beeld © Getty
Nieuws

Apple neemt gezondheidsdata-startup Gliimpse over

22 augustus 2016 15:11

Gliimpse bouwde een beveiligd platform waarop gebruikers medische informatie bewaren en delen.

Apple breidt weer uit op het gebied van gezondheid. Gliimpse is een startup die zich bezighoudt met persoonlijke gezondheidsdata en is overgenomen door het bedrijf van Tim Cook. Dat schrijft Fast Company. De overname zou eerder dit jaar al hebben plaatsgevonden. Apple reageert met zijn standaardantwoord na een overname: "Apple koopt van tijd tot tijd kleinere techbedrijven, maar doorgaans bespreken we onze bedoelingen of plannen niet."

Gliimpse is een bedrijf uit Silicon Valley dat inmiddels drie jaar bestaat. Anil Sethi staat er aan het roer en hij was de laatste jaren actief bij verschillende gezondheids-startups. Eind jaren tachtig werkte hij grappig genoeg bij Apple. Het platform dat Gliimpse maakte, laat elke Amerikaan zijn persoonlijke gezondheidsdata verzamelen, personaliseren en delen.

Voor Apple is het weer een nieuwe stap op het gebied van gezondheid en fitness. De laatste jaren is dat steeds belangrijker geworden voor het bedrijf, denk aan de introductie van diensten als HealthKit en ResearchKit, waarmee patiënten en onderzoekers toegang krijgen tot verzamelde data van mobiele apparaten. Ook doet de Apple Watch dienst als fitnessmonitor, die je vertelt dat je regelmatig moet staan, stappen telt en je hartslag kan meten. Wat Apple precies met Gliimpse van plan is, is nog onbekend.

Eerder deze maand werd bekend dat Apple ook een startup op het gebied van kunstmatige intelligentie heeft overgenomen, naar verluidt voor 200 miljoen dollar.