Nieuws

Nieuw condoom haalt miljoen op via crowdfunding

18 augustus 2016 10:34

Een nieuw condoom dat minder makkelijk scheurt, heeft een miljoen dollar opgehaald en is nu verkrijgbaar.

Het HEX-condoom, ontworpen door het Zweedse bedrijf LELO, ziet er op het eerste gezicht vrij traditioneel uit, meldt Business Insider. Het grote verschil met bestaande condooms is dat het Zweedse voorbehoedsmiddel is voorzien van een honingraatachtig patroon aan de binnenkant. De honingraat moet ervoor zorgen dat het condoom minder makkelijk loskomt of scheurt.

Als er druk wordt uitgeoefend op een punt in het condoom, rekt het materiaal zich naar zes kanten uit. Ontstaat er toch een gat in het condoom, dan beperkt de scheur zich tot één cel van de honingraat. LELO-oprichter Filip Sedic tegenover Business Insider: "Mensen zeggen dat ze geen condooms gebruiken omdat ze kapot kunnen gaan. We moeten ervoor zorgen dat ze dat excuus niet meer gebruiken."

Het is een boodschap die in ieder geval aanslaat bij de 30.000 backers die samen een miljoen dollar inlegden via zowel Indiegogo als de eigen site van LELO. Van hen was 73 procent man en 27 procent vrouw. Een stijlvol wit pakje met 12 condooms kost 19,90 euro, voor 36 exemplaren betaal je 34,90 euro.