Nieuws

Smullen van deze data-visualisaties over de Olympische Spelen

10 augustus 2016 22:01

Rio 2016 haalt het beste uit de designers bij Amerikaanse kranten. Bekijk deze interactieve infographics maar.

Voor de Hollander is er bar weinig te beleven deze Olympische Spelen. Een plakje hier en daar, een biertje zus en zo, maar dan heb je het wel een beetje gehad. Gelukkig is er genoeg moois te zien en daar hoef je niet eens een sportliefhebber voor te zijn. Het is smullen op het Twitter-account van The New York Times. Want ondanks het GIF'jes-verbod van het IOC bewegen er genoeg plaatjes op Twitter. Zoals dit zwemverslag:

Het is alleen jammer dat de poppetjes de borstcrawl doen en niet de vlinderslag, waar dit gif'je over gaat, maar goed, over vier jaar weer een kans.

En dan een geschiedenislesje over welke landen de Spelen ‘ownden’ door de jaren heen.

Hoe groot is 't?

Dan kan The Washington Post niet achterblijven. Het stelde zichzelf de vraag: hoe groot zijn de dingen op de Olympische Spelen? Zo simpel is Sizing Up The Olympics.

Scroll je naar beneden, dan worden de pingpongballen kleiner en verschijnen de voetbalvelden. Zo zie je dat een voetbalveld een stuk groter is dan een hockeyveld, maar weer kleiner dan een rugbyveld. Scrollt u mee?

Verder...

Nog niet uitgespeeld? Dan speel je nog even door met de geinige mini-games van The Wall Street Journal. Of ga je rennen in het echt met de RioRun-app van The Guardian, die je vertelt wat je in Rio zou zien als je de route van de marathon loopt. Je moet telkens zelf een afstand afleggen om het volgende verhaaltje te horen. Zo slaan we er wel doorheen tot 22 augustus.