Nieuws

Ludieke reactie Ikea op Kanye: bed voor 6 personen

3 augustus 2016 14:46

Ikea reageert op de oproep van Kanye West om samen te gaan werken aan meubels voor studenten: een Yeezy-bed voor zes.

“Ik moet met Ikea gaan samenwerken,” verklaarde rapper Kanye West afgelopen maandag op BBC Radio 1. Hij denk dan aan een meubelset voor studentenkamers. “Yo Ikea, geef Kanye de kans te creëren, sta hem toe dit ding te maken. Want weet je, ik wil dat bed dat hij maakt, die stoel die hij maakt,” zegt Kanye, terwijl hij zich verplaatst in zijn eigen doelgroep. 

Ikea Australië ziet wel wat in een samenwerking met West, maar denkt qua doelgroep meer aan zijn eigen gelijken. Het postte alvast het fictieve Ikea-bed Yeezy. Een zespersoons bed, zoals te zien is in de videoclip van het nummer Famous van Kanye West. Yeezy zou worden geleverd als flat-pack en zou zonder gereedschap in elkaar zijn te zetten met behulp van de bekende assemblage-tekening. "We zouden je beroemd kunnen maken", schrijft Ikea gekscherend.

Miniatuurvoorbeeld

West heeft natuurlijk de ballen verstand van ontwerpen en zal ook totaal niet weten waar studenten warm voor lopen. Hij heeft al diverse samenwerkingen met grote bedrijven voor elkaar gebokst, maar Ikea is gewoon iets te ver van zijn… bed. Grappig genoeg is het zespersoonsbed nog niet eens zo ver van Ikea's lijn. In het Zweedse woonwarenhuis is namelijk wel een familiebed te koop, waar ouders en kinderen samen in kunnen slapen.