Nieuws

Nederlands 3D-printplatform 3D Hubs krijgt 7 miljoen dollar investering

2 augustus 2016 12:30

Het Nederlandse 3d-printernetwerk 3D Hubs krijgt een investering van 7 miljoen dollar.

EQT Ventures leidt de nieuwe investeringsronde van omgerekend 6,25 miljoen euro, meldt 3D Hubs dinsdag aan Bright. Ook Balderton Capital, Stichting DOEN, Arthur Kosten (Booking.com) en Marcel Beemsterboer (Vakantieveilingen) hebben weer in de Amsterdamse startup geïnvesteerd. In 2014 haalde 3D Hubs al 3,4 miljoen dollar op. 

Airbnb voor 3D-printing

Met 3D Hubs kan je op een 3D-printer in de buurt iets laten produceren. De Amsterdamse startup bouwt sinds 2013 aan zijn wereldwijde platform van 3D-printers, een soort 'Airbnb voor 3D-printing'. Wie zijn 3D-printer ter beschikking stelt, kan daar wat aan verdienen. Gebruikers kunnen een 3D-model uploaden en vervolgens in een bepaalde regio om een tarief vragen voor de productie. De eigenaar van de gekozen 3D-printer zorgt dat ze gemaakt worden en stuurt het eindproduct op, of laat het afhalen.

De prijs van de 3D-prints is afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de grootte. Op elke bestelling rekent 3D Hubs een commissie van 12,5 procent. Op het netwerk van 3D Hubs zijn inmiddels 33 duizend apparaten aangesloten en er worden 40 duizend 3D-prints per maand gemaakt. Lees ook ons recente interview met 3D Hubs-oprichter Bram de Zwart