Nieuws

Nu te koop: bloederige vleesloze burger

28 juli 2016 13:31

De burger van Impossible Foods is eindelijk te bestellen. De startup uit Silicon Valley belooft dat de veganistische burger net zo smaakt als een normale burger.

Het doel van Impossible Foods is, zoals het startups uit Silicon Valley betaamt, ambitieus. "We willen het eten van dieren overbodig maken", verklaarde oprichter Patrick O. Brown vorige maand tegenover The Wall Street Journal. "Dat betekent dat ons product niet alleen lekker moet zijn, het moet net zo lekker zijn als vlees."

Om de vleesindustrie te disrupten, haalde Brown meer dan 180 miljoen dollar op bij investeerders. Van dat geld zette hij 125 medewerkers aan het werk die nu al jaren werken aan een veganistische burger die precies zo moet smaken als een gewone burger. De smaak en textuur moeten vergelijkbaar zijn met het vlees van een koe. Om dat te bereiken voegt Impossible Foods volgens Quartz een plantaardige vorm van heemijzer toe aan de veganistische burger. Best knap aangezien heemijzer alleen in dierlijke producten zit.

Hoe het ook zij met die heemijzer, New Yorkers kunnen sinds deze week zelf testen of de burger van Impossible Foods inderdaad net zo smaakt als een vleesburger. Momofuku Nishi is sinds woensdag het eerste restaurant ter wereld dat de burger voor 12 dollar serveert. Later dit jaar zal ook een restaurant in San Francisco beginnen met het verkopen van de burgers.