Nieuws

Oculus Rift laat je straks ook VR-games spelen in je hele kamer

26 juli 2016 10:45

Tot nu toe was de HTC Vive de enige VR-bril die je locatie in de ruimte kon bijhouden, maar de Oculus Rift kan het binnenkort ook.

De software voor VR-bril Oculus Rift heeft een update gehad die de bril voorbereid op de komst van de touch-controllers. Met die handgrepen kunnen spelers straks veel realistischer door de virtuele wereld bewegen. De positie van de controllers is ook in VR te zien, en kan gebruikt worden om spelers bijvoorbeeld virtuele dingen op te laten pakken of knoppen in te laten drukken.

Sensoren

Die controllers werken in combinatie met speciale sensoren, waardoor de positie van spelers veel preciezer kan worden bijgehouden. Gebruikers kunnen straks kiezen om één tot vier sensoren in een ruimte te zetten. De Oculus Home-update laat zien dat gebruikers één sensor nodig hebben om plezier te hebben, twee om de ruimte in 360 graden te dekken, drie sensoren voor hoge precisie en vier voor nog betere dekking.

Toen de Oculus Rift verscheen, waren de touch-controllers en sensoren nog niet beschikbaar, in tegenstelling tot bij de concurrerende HTC Vive. Met de update lijkt het verschijnen van de controllers dichterbij te komen. Vermoedelijk wordt een set van twee controller geleverd met één sensor, en zullen spelers die meer precisie willen losse sensoren moeten aanschaffen.

Meer over VR-games in Bright Ideas:

​Volledig ondergedompeld in VR gaming 

Games hebben een cruciale rol in de adoptie van VR als entertainment, maar hoe beleven we dit nieuwe gamen? Lees verder in Bright Ideas of bij Blendle.

Kijk ook onze Uitpakparty van de Oculus Rift:

Geen Uitpakparty missen? Abonneer je op ons YouTube-kanaal