Nieuws

Bij deze winkel op de Wallen koop je micro-huisdieren

27 juli 2016 15:16

De Red Light Pet-shop verkoopt microbiologische huisdieren. Ze zijn cute, nuttig en groeien met verbazingwekkende snelheid.

Een mooi excuus voor nerds en wetenschapsfans om zonder schroom de Wallen te bezoeken. Tot 13 augustus vind je daar 's werelds eerste microbiologische dierenwinkel. In de Red Light Pet Shop koop je bacteriën, schimmels en algen. De collectie is samengesteld door Waag Society, dat besloot haar biobank tijdens de vakantie open te stellen. Wie zo’n microhuisdier koopt, heeft er een vriend bij. De verzorging van zo’n beestje is leuk, educatief en geeft voldoening. Iedere morgen zie je weer een nieuwe vrolijke kolonie. 

Als ze gegroeid zijn, zijn de mogelijkheden eindeloos. Bouw een huis van schimmels of maak je eigen bio-inkt (die workshop over bio-inkt is vanavond). Om te laten zien wat mogelijk is zijn er in de rosse buurt allerlei tentoonstellingen en activiteiten van hackers, kunstenaars en ontwerpers die biologie op een vernieuwende manier bekijken. Zoals een workshop superfoods verbouwen en de eerder op Bright.nl vertoonde Ambio-inktvislamp van Teresa van Dongen. 

De Red Light Pet Shop is tot 13 augustus te vinden in Schatjes Gallery, Oudezijds Voorburgwal 119. Om de andere plekken te vinden, kun je het beste een beetje windowshoppen in de buurt, dat valt daar toch niet op. Voor wie niet durft, is er een webshop.