Nieuws

Pokémon Go nu beschikbaar in Nederland

16 juli 2016 12:37

Het megapopulaire Pokémon Go is officieel in ons land te downloaden.

Pokémon Go is zaterdag in de Nederlandse App Store van Apple en de Google Play Store verschenen. Tot nu toe moesten Nederlanders een buitenlands App Store-account gebruiken om het spel te downloaden voor iOS, of een los installatiebestand downloaden op Android.  

Game-ontwikkelaar Niantic heeft het spel zaterdag in totaal in 26 nieuwe Europese landen uitgebracht. De servers van het bedrijf zijn regelmatig overbelast vanwege het grote aantal spelers.

Al 1,3 miljoen Nederlandse spelers

In Nederland zouden al 1,3 miljoen mensen Pokémon Go spelen, zo bleek uit een onderzoek eerder deze week. Van de ondervraagden zegt 85 procent Pokémon minstens één keer per dag of meermaals te spelen. Zes op de tien Pokémon Go-spelers zegt speciaal te gaan wandelen om Pokémon te vangen.  

Spelers die Pokémon Go al hadden gedownload raken hun scores niet kwijt als ze het spel van hun toestel verwijderen en hem vervolgens uit de Nederlandse appstores downloaden. De voortgang van spelers wordt online opgeslagen. Voordeel van het gebruik van de Nederlandse appstores is dat het minder werk is om updates te installeren. De interface van het spel is overigens nog altijd in het Engels.

Lees ook:

Het succes van Pokémon Go is geen toevalstreffer

In ons webmagazine Bright Ideas schrijft Floris Poort hoe het mobiele spel Ingress de weg plaveide voor Pokémon Go.

Bright Ideas biedt verdieping over vernieuwing met duiding, achtergrondverhalen en interviews. Een abonnement kost 24 euro voor een jaar toegang tot alle artikelen. Meld je ook aan.