Nieuws

Grote leegloop bij falende Twitter-app Vine

13 juli 2016 15:01

Het gaat niet goed met Vine. Bijna alle leidinggevenden zijn de afgelopen maanden vertrokken en het bereik van de dienst neemt af.

De hoofden van de afdelingen ontwikkeling, business development, redactie en user experience hebben allemaal de deur bij Vine achter zich dichtgetrokken. Hetzelfde geldt voor drie product managers. Met name de afgelopen weken is er sprake van een ware exodus bij de zes-seconden-videodienst van Twitter, schrijft Re/Code.

De uittocht van personeel valt samen met het vertrek van de vorige general manager (Jason Toff) en de komst van een nieuwe (Hannah Donovan). Met name de instelling van outsider Donovan heeft kwaad bloed gezet, verklaren bronnen tegen Re/Code: zij hadden gehoopt dat Twitter de nieuwe baas zou rekruteren uit de ongeveer vijftig werknemers van Vine.

Daar komt bij dat Vine al enige tijd niet meer groeit. In mei bereikte Vine in de VS volgens ComScore 24 miljoen mensen. Een jaar eerder waren dat er nog 30 miljoen. De app wordt nauwelijks meer geĆÆnstalleerd. Veel Vine-gebruikers geven de voorkeur aan concurrerende diensten zoals SnapChat, Instagram en YouTube.