Nieuws

Pokémon Go toch niet zo hongerig naar gebruikersdata

12 juli 2016 09:33

De ontwikkelaar van Pokémon Go werkt aan een fix voor het privacyprobleem.

iOS-gebruikers die met hun Google-account inloggen, zouden het spel volledige toegang tot hun accountgegevens geven. Ontwikkelaar Niantic laat weten dat het om een fout gaat en dat het spel slechts sessie-informatie en het e-mailadres van de gebruiker nodig heeft.

Beveiligingsonderzoeker Adam Reeve ontdekte dat Pokémon Go volledige toegang tot je Google-account vereist. Even was er de vrees dat de game daarmee de mogelijkheid zou hebben om accountinformatie in te zien en te wijzigen, maar naar nu blijkt gaat het om een fout. In een statement aan Polygon laat Niantic weten dat er geen gevoelige data is verzameld. Je hoeft niet bang te zijn dat Pokémon Go tussen het trainen en jagen door toegang krijgt tot je mails en Google Drive-bestanden. 

Toegang tot account intrekken

De ontwikkelaar werkt aan een fix om de privacytwijfels weg te nemen. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan kun je via deze Google-pagina de toegang van Pokémon Go tot je account intrekken. De game blijft dan gewoon speelbaar. Op Android speelt het probleem niet, al heeft de game ook daar toegang tot onder meer je camera en gps nodig.

Hoewel Pokémon Go officieel nog niet is gelanceerd in Nederland, kunnen spelers er wel al mee aan de slag. Op Android is het installatiebestand handmatig te downloaden en installeren, terwijl je op iOS een Australisch App Store-account nodig hebt om de game te downloaden. Om vervolgens op jacht te gaan naar Pokémon in je buurt, moet je een Trainer-account aanmaken of inloggen met Google. Dat eerste is door overbelaste servers momenteel niet mogelijk.

Grote hype rond Pokémon Go: wat moet je er over weten?