Nieuws

Nest lanceert buitencamera

14 juli 2016 09:19

Na een camera voor binnenshuis komt Nest nu met de Nest Cam Outdoor: een witte, weersbestendige beveiligingscamera voor buiten.

Vanuit je bed zien dat er een inbreker door de tuin sluipt of vanaf je werk praten met de postbode die met een pakketje voor de deur staat: dankzij de vandaag gelanceerde Nest Cam Outdoor wordt het allemaal weer een stukje makkelijker. Met de camera (Full HD, viewing angle 130 graden) kun je de omgeving van je huis 24 uur per dag in de gaten houden.

Volgens Nest voorziet de camera voor buitenshuis in een behoefte: nu al richt 30 procent van bezitters van een Nest Cam Indoor de camera naar buiten. Evenals de camera voor binnenshuis beschikt ook de outdoor-beveiligingscamera weer over functies zoals activiteitsmeldingen en een microfoon en speaker. Voordeel van de camera voor buitenhuis is dat hij weersbestendig is. De kabel waarmee de camera van stroom wordt voorzien, overleeft ook een overstroming.

Net als eerdere Nest-producten als de rookmelder en de thermostaat valt de Nest Cam Outdoor op door het stijlvolle ontwerp. Geen grijze behuizing zoals veel standaardcamera's, maar wit. Door die opvallende kleur schrikt de camera volgens Nest ook inbrekers af. Met een magneetje kun je makkelijk de kijkrichting van de camera aanpassen.

De Nest Cam Outdoor ligt vanaf de herfst voor 199 dollar in de Verenigde Staten en Canada in de winkel en kan daar vanaf nu worden gereserveerd. In Nederland arriveert de camera wat later maar nog wel op tijd voor Sinterklaas, belooft Nest. De Europese prijs voor de Nest Cam Outdoor is nog niet bekend. Naar verwachting zal de buitencamera hier rond de 200 euro gaan kosten.