Nieuws

Nederlander dient aanvraag regenboogvlag-emoji in

26 juni 2016 18:04

Een Nederlander heeft bij het consortium dat de emoji's beheert een verzoek voor een regenboogvlag ingediend.

Maurice Beljaars vond het maar vreemd: er is geen emoji van een regenboogvlag. Je kunt bijvoorbeeld wel whatsappen met de vlag van bijvoorbeeld Frankrijk, maar niet met het internationale symbool voor de homogemeenschap. Nu heeft Maurice het heft in eigen hand genomen.

Een paar weken geleden werd een vriend van Maurice van zijn fiets geschopt. "Omdat hij gay is. Een jongen kwam na het uitgaan op hem afrennen en gaf een trap tegen zijn fiets, nadat hij hem een 'kankerhomo' noemde. Toen ik dat op Twitter wilde zetten, vond ik het vreemd dat ik daar geen regenboogvlag bij kon zetten", vertelt hij tegen RTL Nieuws.

En dus besloot Maurice om ervoor te zorgen dat de emoticon er komt, door het simpelweg aan Twitter te vragen. "Maar toen kwam ik erachter dat Twitter helemaal niet gaat over welke emoji’s er gemaakt worden." Daar is het Unicode Consortium verantwoordelijk voor, dat de internationale standaard voor tekens en symbolen beheert. Deze week diende Maurice daar een aanvraag in voor de regenboogvlag-emoji.

En nu is het afwachten tot de emoji er komt, vertelt Maurice. "Maar het duurt nog een paar maanden voordat ze de aanvraag gaan beoordelen. We kunnen in de tussentijd niets meer doen dan te laten zien hoeveel behoefte er is aan zo'n emoji."