Nieuws

Gazelle onthult opvallend concept voor een e-bike

20 juni 2016 19:04

Koninklijke Gazelle heeft samen met designbureau Giugiaro Design een bijzonder concept gemaakt van 'de fiets van de toekomst'.

Of je hem nou mooi vindt of niet, opvallend is de No1-conceptfiets van Gazelle en Giugiaro zeker. De fietsenmaker noemt het zelf een 'combinatie van Italiaans design en Hollands rijcomfort'. De fiets bestaat uit verschillende onderdelen die gemakkelijk uit elkaar gehaald kunnen worden voor onderhoud. Dat de bodyframes nogal stevig zijn, heeft een doel. Zo zijn de kabels erin weggewerkt, evenals een accu, motor en andere techniek.

De No1 is een e-bike van 25,5 kilo die trap-ondersteuning biedt tot 45 kilometer per uur. Afhankelijk van de rijomstandigheden en het gewicht van de fietser kan de fietser tot 200 kilometer ver komen. Daarna duurt het een uur of drie om hem weer volledig op te laden.

De carbon-fiets biedt verder ondersteuning voor smartphones die op het stuur bevestigd kan worden. Als de fietser sneller gaat dan vijf kilometer per uur, functioneert het scherm echter niet, om onveilig rijgedrag te voorkomen. Komt er toch een telefoontje binnen, dan kan de fietser met een knop op het stuur opnemen. Er zijn vijftig exemplaren van de conceptfiets gemaakt, maar de No1 is niet te koop. Gazelle wil de komende jaren experimenteren 'met geavanceerde toepassingen die door de jaren gemeengoed zullen worden'. Kijk hieronder een video over hoe de fiets tot stand kwam: