Nieuws

Met deze case wissel je van iOS naar Android op je iPhone

8 juni 2016 12:01

Waarom zou je kiezen tussen iOS en Android, als het ook allebei kan?

Dat dacht Nick Lee, topman van softwarebedrijf Tendigi. "Android- en iOS-gebruikers hebben van die intense gevoelens tegenover elkaar", zegt hij tegen TNW. "Ik dacht bij mezelf: Wat als je het allemaal in één apparaat kon hebben?" Lee, die eerder Windows 95 op een Apple Watch liet draaien, werkte 45 uur aan een case die Android op de iPhone mogelijk maakte.

Hiermee kon hij de technische grenzen van de iPhone omzeilen, waarmee iOS programma’s van derden tegenhoudt. In onderstaand filmpje is zijn oplossing te zien. Volgens Lee werkt het voornamelijk dankzij de openheid van Android en omdat het relatief gemakkelijk is om Android op nieuwe hardware te laten draaien.

In de video lijkt het overigens heel wat, maar de case zelf is aan de onderkant behoorlijk dik. Lee maakte de case met een 3D-printer, er zijn zelfs openingen gelaten voor HDMI- en USB-aansluitingen, verder is er ruimte voor een SD-kaart. Een aangepaste Tendigi-app lijkt nodig te zijn om Android op de iPhone op te starten. Het Android-display past niet helemaal in beeld en Lee zegt dat het niet erg praktisch is, maar in elk geval weten we nu dat je wel degelijk Android op een iPhone kunt gebruiken.