Nieuws

AH-cheat: kijk alle dino-filmpjes in VR zonder kaartjes

6 juni 2016 12:55

Met een beetje handig gebruik van de pauzeknop kun je alle AR/VR-dino’s al verzamelen voordat je de kaarten hebt.

Supermarktketen Albert Heijn begint vandaag met zijn nieuwe spaaractie, die helemaal in het teken staat van dinosauriërs. Klanten krijgen een pakje dino-kaarten per uitgegeven tientje. Van de 160 kaarten zijn er twintig geschikt voor augmented en virtual reality. Maar om die te bekijken, heb je de fysieke kaarten helemaal niet nodig. Wat blijkt: in een reclamefilmpje van Albert Heijn komen al die kaartjes al voorbij. Dan is het alleen nog maar een kwestie van op tijd pauzeren, de AH Dino’s-app openen en even de plaatjes scannen.

Om ze in augmented reality over de tafel te laten lopen of vliegen, moet je dan wel je monitor plat leggen, maar met een extra telefoon of tablet is ook dat geen probleem. Daarnaast worden de kaarten in de app opgeslagen en de filmpjes in virtual reality kun je ook zonder de kaarten bekijken. Op de telefoon of met een cardboard. Met deze 'cheat' sla je alle AR/VR-kaartjes dus al op, maar het zal de pret van het verzamelen niet drukken, al is het alleen maar omdat je digitaal gescande plaatjes niet kunt opplakken of ruilen.

Albert Heijn heeft inmiddels actie ondernomen door de video aan te passen, zodat niet alle kaarten in de video worden getoond. "We voelen ons vereerd dat er mensen zijn die de moeite nemen om ons te 'hacken", aldus een woordvoerder. "Maar we denken wel dat de kracht in deze actie zit in de combinatie van beleving en het sparen van kaartjes." In deze GIF zie je hoe de kaarten in de vorige versie in beeld kwamen.

Bekijk ook de vlog van Bright Tv-presentator Merijn over de lancering van de spaaractie met VR en AR:

Abonneer je op ons YouTube-kanaal