Nieuws

Peugeot levert nieuwe 3008 met e-step

25 mei 2016 12:01

Voor wie niet van krappe parkeergarages houdt, of de auto niet dicht bij de bestemming kan parkeren: bij de nieuwe Peugeot 3008 kun je een elektrische step bestellen.

Mixed mode transportation moet dé oplossing zijn voor het dichtslibben van het wegennetwerk en de steden. Met de auto naar een station, met de trein naar een ander station en dan met de OV-fiets of de tram naar de bestemming. Veel automerken steken de nodige energie in de ontwikkeling van auto's als onderdeel van dat netwerk. Auto-importeur Pon is bijvoorbeeld een aandeelhouder in Greenwheels en heeft ook Gazelle overgenomen. Smart presenteerde al jaren geleden een elektrische fiets. Ford ontwikkelde ook drie elektrische fietsen. Maar die kosten flink wat ruimte in de achterbak en je moet ze er uithalen om te laden.

Peugeot heeft daar samen met partner Micro iets op bedacht. De nieuwe e-Kick is een elektrisch ondersteunde step. Voor Peugeot is dit overigens een minder grote stretch dan voor Smart of Ford. Peugeot maakt al jaren fietsen en scooters bijvoorbeeld. Bij de e-Kick sta je bovenop de accu die onder je voeten is verwerkt. Met een volle accu krijg je 12 kilometer stepondersteuning. Op basis van jouw bewegingen wordt er meer of minder ondersteund tot maximaal 25 km/u. Remmen zorgt voor het weer opladen van de accu.

Een mooi gevolg van de samenwerking tussen Peugeot en Micro is dat je de step in de auto kunt opladen. De step is te koop vanaf de herfst van 2016. 

Miniatuurvoorbeeld