Nieuws

Grote Sony-smartphone met low-light selfiecamera

17 mei 2016 12:28

Sony lanceert een 6 inch smartphone met een 16 megapixel low-light selfiecamera en een batterijduur van 2 dagen.

Selfies maken is razend populair. Volgens één schatting van een tandenbleekmerk zullen millennials gemiddeld maar liefst 25.700 selfies in hun leven schieten. Des te meer reden voor Sony om in de nieuwe Xperia XA Ultra de nadruk op de selfiecamera te leggen. De smartphone is uitgerust met een 16 megapixel-camera aan de voorkant die een low-light sensor heeft ingebouwd. 

Daarmee zouden millennial ook tot diep in de nacht mooie zelfportretten moeten kunnen maken. Mocht er toch onvoldoende licht zijn, dan zal de 'smart selfie' flits-functie ingrijpen en helpt de optische beeldstabilisatie de bewegingen van trillende handjes te compenseren. Overigens is de camera aan achterkant ook niet kinderachtig: 21.5 megapixel. Een hybride autofocussysteem moet de kiekjes scherp houden. En er is een Quick Launch & Capture-functie, waarmee het toestel in een fractie van een seconde vanuit stand-by een foto vastlegt. 

De Xperia XA Ultra heeft een 'randloos' 6 inch scherm en gaat volgens Sony tot twee dagen mee voordat hij aan de oplader moet. Met de optionele sneloplader UCH-12 is de batterij in tien minuten opgeladen voor 5,5 uur gebruiksduur. De Xperia XA Ultra is vanaf juli verkrijgbaar in 'lime goud', wit en zwart voor 399 euro.