Nieuws

Boek over 15 jaar design van Killzone-game door Amsterdamse studio

17 maart 2016 18:42

Dit boek over het artdesign van de game Killzone van de Amsterdamse studio Guerrilla Games is op zichzelf een kunstwerk.

Over de gameplay van de schietspel-serie Killzone lopen de meningen uiteen. Maar over een ding zijn vriend en vijand het eens: het art-design en de uiteindelijke graphics behoren tot de absolute top. Killzone is daarmee een van de bepaalde franchises gebleken die het merk PlayStation smoel heeft gegeven. Zeg je Halo of Gears of War, dan zeg je Xbox, maar zeg je Killzone, dan zeg je PlayStation.

Kunstgalerie Cook & Becker heeft in samenwerking met de Amsterdamse gameontwikkelaar Guerrilla Games een prachtig boek samengesteld dat 15 jaar aan Killzone-design samenbrengt. Het 208 pagina's tellende boek, waarvan de kaft op zichzelf al het vermelden waard is, geeft een gedetailleerd en geïllustreerd overzicht van de unieke designfilosofie achter de Killzone-gameserie. 

Miniatuurvoorbeeld

Van de vroege, nog handgetekende schetsen van de allereerste Killzone-games tot de indrukwekkende in-game renders uit het meest recente Killzone: Shadowfall. Door ook niet-final artwork toe te voegen, zie je goed hoe de ruige, harde wereld van de Helghast tot stand is gekomen. Ook erg cool: het boek bevat in sommige gevallen doorzichtige pagina's met vroege schetsen die dan over de uiteindelijke designs vallen.

Miniatuurvoorbeeld

Naast de Standaard Hardcover editie (die verre van standaard is), is er een speciale Limited Edition (1000 exemplaren) beschikbaar. Die laatste zit in een luxe doos en komt met een unieke 30 x 23 cm concept art giclee "Stahl Arms" print. Meer info vind je hier.

Miniatuurvoorbeeld

Miniatuurvoorbeeld