Nieuws

Populairste beroepen op Tinder: piloot en fysiotherapeute

26 februari 2016 13:01

Met welk beroep heb je de grootste kans dat Tinder-gebruikers naar rechts swipen?

Drie maanden geleden introduceerde Tinder de mogelijkheid om je beroep en opleiding op je profiel te vermelden. En omdat Tinder zo massaal wordt gebruikt, levert dat natuurlijk weer fijne statistiekjes op over welke beroepen bij de partnerkeuze in Amerika het populairst zijn.

Vrouwen zijn het meest enthousiast over piloten, terwijl mannen graag op date willen met een fysiotherapeute. Ondernemers/oprichters van bedrijven scoren bij beide seksen goed: het is het één-na-populairste mannelijke 'beroep' en twee-na-populairste vrouwelijke beroep. Op de derde plaats bij mannen staat brandweerman, terwijl bij vrouwen binnenhuisarchitecte op de tweede plaats staat.

Docenten zijn ook populair (zesde plaats bij de mannen, vijfde plaats bij de vrouwen). Modellen scoren aanmerkelijk lager. Zo vinden we 'model' bij de mannen pas op de achtste plaats terug, terwijl vrouwelijke modellen maar liefst negen andere beroepsgroepen moeten laten voorgaan.

Daarmee scoren ze overigens nog wel altijd beter dan journalist – een beroep dat noch bij mannen noch bij vrouwen in de top-15 staat. De beroepen die het dichtst in de buurt komen zijn wellicht tv/radio-persoonlijkheid (bij de mannen op plaats 5) en pr/communicatie (bij de vrouwen op plaats 4).