Draadloos opladen in de auto gaat 'mainstream'

Draadloos opladen in de auto gaat 'mainstream'

23-02-2016 13:56 Laatste update: 27-04-2018 08:39

Zelfs Skoda heeft in de Superb vanaf deze lente een Qi draadloze oplader voor je smartphone. Daarmee is draadloos opladen officieel mainstream geworden.

Toen de Ikea meubels ging verkopen met draadloze oplaadplatformpjes, was de techniek om draadloos te opladen opeens beschikbaar voor de gewone consument. Maar nu zelfs Škoda overstag gaat en een Phonebox aanbiedt in zijn topmodel, kun je ervan uitgaan dat de draadloze Qi-standaard gewonnen heeft. En dat we straks allemaal gaan opladen zonder kabeltjes. 

Onder het Škoda-dashboard zit een vakje voor je smartphone, waarin de Qi-techniek is verwerkt. Het vakje heet 'Phonebox' (jammer, telefooncel was echt leuker geweest) en heeft ook een aansluiting met een dak-antenne, die zorgt voor betere mobiele ontvangst. Zowel stroom als het telefoonsignaal worden draadloos verbeterd. 

Heb je een recente Android-telefoon van bijvoorbeeld Google, LG, Samsung of Sony, dan kun je waarschijnlijk meteen aan de slag. Ben je een iPhone-gebruiker, dan moet je een lelijk oplaadhoesje om je telefoon doen. Kom op Tim Cook, we willen ook draadloos laden in onze Škoda!