Nieuws

Nederlandse muziekapp Shuffler is dood, leve Pause

4 februari 2016 11:30

De Amsterdamse muziekcurator Shuffler.fm houdt ermee op.

Vanaf 23 februari is de Nederlandse muziekdienst Shuffler.fm niet meer beschikbaar en niet meer te downloaden voor iOS en Android, stuurt het bedrijf in een nieuwsbrief naar de gebruikers. Shuffler speurde muziekblogs af en genereerde daar automatisch een playlist van. Bijzonder was dat de dienst hiervoor de pagina’s van de blogs toonde, waardoor je ook de achtergrond van de nieuwe muziek kon lezen.

Er kwam een iPad-app, een nieuwe site en nieuwe samenwerkingen, maar echt van de grond kwam het nooit. Meer dan drie jaar geleden was de laatste keer dat we van ze hoorden. Tot deze rouwadvertentie.

Maar niet getreurd: Pause is er

Sinds 2014 hebben dezelfde makers een extra iOS- en Android-app, genaamd Pause. In de kern doet deze hetzelfde: het verzamelen van de beste nieuwe muziek in verschillende genres, vergezeld van de teksten van bloggers en muziekjournalisten.

Het is alleen allemaal wat netter verpakt en, zoals ik het nu kan beoordelen, wat beter (en menselijker) gecureerd. Dus eigenlijk is het maar goed ook dat het die verstofte Shuffler afschudt. Hup! Voorwaarts!