Ubers oplossing voor dronken passagiers? Dit kinderspeeltje

Ubers oplossing voor dronken passagiers? Dit kinderspeeltje

27-01-2016 10:16 Laatste update: 27-04-2018 09:41

'Bop It' weerhoudt dronkaards ervan de chauffeur af te leiden.

Voor creatieve oplossingen kan je wel bij Uber aankloppen. Veiligheidsbaas Joe Sullivan prees gisteren in een blogpost de vindingrijkheid van zijn chauffeurs. Zoals de gekleurde ledstrip in het raam in Seattle, zodat passagiers makkelijk hun Uber kunnen vinden. High-tech, dus. Maar soms ligt de oplossing in iets veel simpelers.

Bob It

Want een groot gevaar voor nachtchauffeurs is dat ze worden afgeleid door dronken passagiers. In Charlotte, North Carolina hebben chauffeurs daar iets op bedacht. In de achterbak van hun auto hebben ze altijd het kinderspeeltje 'Bob It' liggen. Het is een soort van stuurtje waarmee commando’s moeten worden uitvoeren. Zegt het apparaat ‘Bob it’, dan sla je in ’t midden. Zegt het ‘Twist it’, dan moet je aan een pieletje draaien. Zegt het ‘Pass it’, dan geef je het door aan je speelgenoot. Doe je het verkeerd, dan ben je af.

Het werkt

Een (kinder)hand is snel gevuld, zo blijkt, want de passagiers die met Bob It bezig zijn, zorgen voor minder afleiding in de auto. Nu maar hopen dat er geen eenzame drinker de taxi in stapt.